FacebookTwitterLinkedIn

Platforma “Discover” a început cu orașul Constanța și oferă gratuit informații cu prezentări text, audio MP3, galerie de imagini și Voice GSM.

Turistii pot citi direct de pe panoul informațional, o scurtă prezentare a obiectivului turistic, în română și engleză, putând de asemenea să acceseze cu telefonul mobil aplicația web Discover Constanța, pentru mai multe informații oferite în 5 limbi străine (românî, engleză, franceză, germană, spaniolă). Acest proiect informează turiștii despre obiectivele turistice, hoteluri, baruri-cafenele, dar și despre calendarul celor mai importante evenimente.

La proiectul Discover lucrează 36 de persoane din 7 companii. Constanța este primul oraș pilot al acestuia, urmând a fi dezvoltat și în București, Iași, Cluj, Timișoara, Sibiu, Brașov. În Europa, proiectul Discover va fi lansat la jumatatea anului 2014, după o investiție pentru dezvoltare bugetată cu 550.000 euro.

Pe panourile Discover Constanța se regasesc 3 tehnologii mobile, ce pot fi accesate gratuit: NFC Tag, QR-Code și GSM Voice.

Tagul NFC (Near Field Communication) este cea mai nouă tehnologie de schimb instantaneu de informații. Trebuie doar să atingi cu telefonul zona semnalizată << Atinge aici >> și ai instantaneu informațiile  pe telefon. Este o tehnologie ce nu necesită folosirea camerei foto sau descarcarea unei aplicații.

Prin voice GSM se pot asculta 3-4 minute de informații despre locația vizitată, folosind ghidul audio gratuit al României. Trebuie doar să formezi un numărul de telefon și să introduci codul din 4 cifre pe care îl gasești lipit pe locația vizitată. Serviciul este gratuit, iar numărul nu este cu suprataxă.  În România sunt disponibile peste 6.000 de locații. Hero.dot este primul serviciu Voice GSM turistic din România.

Cu aplicația nativă pentru smartphone, din iOS sau Android, turiștii pot vedea oricând calendarul evenimentelor din oraș, o lista inteligentă cu cele mai cunoscute locații pentru timp liber. Cu profilul Facebook și funcția GPS din aplicație.

“În turism există două forme de comunicare: Visit și Discover.  Visit se adresează turiștilor ce sunt chemați să viziteze un oraș, iar Discover se adresează turiștilor ce vizitează deja orașul respectiv.  Am plecat de la ideea de a ne descoperi orașele principale ale României și de a le arata turiștilor străini că România poate oferi acces ușor și gratuit la informații.  Unicitatea proiectului este dată de utilizarea celor mai noi tehnologii pe o singură platformă, acest lucru nemaifiind realizat până în prezent“, a declarat Victor Maxim, inițiatorul proiectului Discover.