Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Primul emițător privat DVB T2 a fost lansat oficial la Buzău de TV Sat 2002

Primul echipament de emisiue DVB T2 din România a fost lansat oficial la Buzău, la 8 iunie, în jurul orei 14:00, când președintele ANCOM, Cătălin Marinescu și Adrian Neagu, directorul general TV Sat 2002, au apăsat împreună pe telecomanda care a pornit receptorul ce primea un semnal recepționat prin antenă de tip „Yagi”, emisă de pe stâlpul de pe dealul Istrița.
tvsat2002

Programul retransmis a fost o filmare în direct din sala hotelului Pietroasa din Buzău unde participanții la lansare au asistat la eveniment.

Adrian Neagu, directorul general TV Sat 2002, a declarat la începutul evenimentului de la Hotel Pietroasa din Buzău că este pentru prima oară cănd apare la propria sa televiziune.

Neagu a spus printre altele că publicul țintă al serviciului terestru este format din clienții care vor mai puține programe, care nu au alte soluții acasă sau clienții care atunci când s-a întrerupt emisia analogică au venit către cablu și acum poate vor să renunțe.

Antena folosită la recepție este un „Yagi”. Soluția va veni în sprijinul celorlalte televiziuni locale și regionale.

Lansarea echipamentului tehnic și a emițătorului va fi urmată până la toamnă de elaborarea unei strategii „poate chiar împreună cu Radiocom”.

„Echipamentul DVB T2 va fi până în 100 de lei, costurile urmând să fie acoperite de societatea noastră”, a mai spus Adrian Neagu.

Neagu a criticat cu acest prilej o decizie a CNA care cere licență românească digitală terestră pentru televiziunile care vor să fie retransmise digital terestru, „fapt care ne-a limitat retransmisia posturilor cum sunt Discovery sau programele de sport. Cu sprijinul Asociației (ACeR) am pornit o discuție cu CNA în acest sens, să fim considerați transportatori de televiziune ca satelitul și cablul”.

„Vom restransmite televiziunile naționale, de exemplu România TV. Soluția nu este impusă de regula must-carry”.

Zona de serviciu este județul Buzău. O eventuală extindere a ariei de acoperire depinde de ANCOM.

VEZI BILANȚURILE AGENȚIILOR DE PUBLICITATE ÎN 2015!

Cătălin Marinescu, președintele ANCOm a spus că DVBT-ul a venit destul de greu în România. Piața este concurențială și acest sistem va crește concurența pe piața distribuției TV.

Mihai Ursoi, direcorul general SES, prezent la lansare, a spus că SES susține digitalizaarea:

„Platformele vor avea probleme de a acoperi 100% teritoriul țării, unde satelitul vine ca un complement pentru acoperire. În Cehia și Slovacia digitalizarea terestră și prin satelit a pornit în paralel și s-a ajuns la 100% acoperire”.

Lansarea s-a făcut printr-o transmisiune în direct realizată de televiziunea TVSat, între Hotel Pietroasa și Dealul Istrița de unde emite primul DVB T2 privat din România, de la o altitudine de 749 de metri.

În cadrul lansării, Adrian Neagu a mai anunțat că Gabriela Stoian (fostă directoare de distribuție la Discovery până în 2014) a fost numită director de dezvoltare strategică TV Sat, ea urmând să lucreze de la biroul televiziunii din București situat în apropierea sediului CNA.

Neagu a mai anunțat de asemenea că TV Sat va face un parteneriat cu Intrarom Telecom pentru o soluție Over The Top (OTT).

Mihai Pavelescu este editor Media Expres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii