Cautare
, Forbes Staff

Telecom |
|

Primul efect al reformei fiscale a Guvernului: Grupul RCS & RDS majorează tarifele

Grupul RCS & RDS, cel mai important jucător de pe piața locală de servicii de internet fix şi de televiziune şi care are o prezenţă puternică şi pe segmentul de telefonie şi internet mobil, a anunțat, vineri, că pentru a reacționa la creșterea continuă a costurilor pe care le suportă, compania își va „ajusta” tarifele.
 aboneaza-te
5. rcs rds

„ Astăzi, clienții companiei beneficiază de o ofertă atractivă și bogată de canale TV, formată dintr-o varietate de posturi românești și internaţionale, cât și din posturile proprii de sport, știri, documentare și filme. Prin serviciul Digi TV și canalele Digi Sport sunt aduse în casele abonaţilor cele mai spectaculoase competiţii sportive: UEFA Champions League, UEFA Europa League, cele mai importante campionate de fotbal din Europa, turnee renumite de tenis și sute de meciuri de handbal și alte sporturi. De asemenea, conexiunea de internet prin fibră optică, rapidă și stabilă, la standardele Gigabit, este asigurată până în cele mai îndepărtate colțuri ale țării. În același timp, se lucrează constant la extinderea reţelei DigiMobil și la diversificarea serviciilor, oferind facilităţi precum VoLTE și VoWiFi sau trafic de date nelimitat, în reţeaua 4G. .Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calităţii serviciilor pe care grupul Digi | RCS & RDS le furnizează, precum și pentru a reacţiona la creșterea continuă a costurilor pe care le suportă, compania se vede nevoită să ajusteze tarifele”, transmite compania.

La sfârșiitul lunii decembrie a anului 2018, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care instituie dreptul pentru Autoritatea Naţională de Administrare şi Reglementare in Comunicaţii din România (ANCOM) de a percepe un tarif marit de monitorizare în procent de 3% din veniturile operatorilor de comunicații electronice. Prelungirea duratei de exploatare a licențelor existente de comunicații mobile este și ea condiționată de plata unei taxe de 4% din cifra de afaceri generată de activitatea de telefonie mobilă în anul anterior celui în care se acorda extinderea înmulțit cu numărul de ani pentru care se prelungește licența.

Și sancțiunile aplicabile ca urmare a unor încălcări în legătură cu sectorul de comunicații electronice au crescut semnificativ.

Astfel, până la adoptarea ordonanței, operatorii telecom plăteau doar un impozit de 16% din profit, iar după aplicarea noilor prevederi companiile din telecomunicații vor achita încă 3% din cifra de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii