FacebookTwitterLinkedIn

Joe Biden: „America s-a întors. Diplomaţia s-a întors. Vom reconstrui alianţele noastre, ne vom reangaja în relaţia cu lumea, pentru a face faţă enormelor provocări – pandemia, încălzirea globală – şi pentru a apărea din nou democraţia şi drepturile omului în întreaga lume“.

În vizita sa la Departamentul de Stat, preşedintele Joe Biden a anunţat că America va pune capăt sprijinului pentru campania militară a Arabiei Saudite în Yemen. Joe Biden a anunţat, de asemenea, că secretarul Apărării, Lloyd Austin, va superviza revizuirea poziţiei militare globale a Statelor Unite şi că va îngheţa în acest timp orice redesfăşurări de trupe din Germania.

Joe Biden: „Vedem ameninţarea existenţială pe care criza climatică o reprezintă peste tot pe planeta noastră. Cu inundaţii mai severe, cu uragane mai puternice, cu incendii de pădure extreme. Trebuie doar să deschidem ochii, pentru a vedea distrugeri pe care nu ni le-am imaginat niciodată, imagini pe care nu le vom uita niciodată, un atac violent împotriva Capitoliului, un asalt împotriva democraţiei noastre. Şi ştim acum că trebuie să confruntăm şi să înfrângem extremismul politic, supremaţia albă şi terorismul intern. Pentru mulţi oameni ai naţiunii noastre, aceasta este o perioadă întunecată. Şi către ce ne întoarcem? Către credinţă“, conform Radio România Actualități.