Cautare
, Contributor

Travel |
|

Primul cluster de turism dedicat tinerilor, lansat în premieră în România

În cadrul conferinţei „Youngsters meet clusters,tourism and innovation”, a fost lansat primul cluster de turism din lume dedicat tinerilor.
Florin Jianu

Lansarea clusterului de turism dedicat tinerilor a avut loc în prezenţa Secretarului General al Organizaţiei Mondiale a Turismului, domnul Taleb Rifai , înalţi oficiali ai Guvernului României, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale.

„Am susţinut înfiinţarea acestui cluster încă de acum şase luni când domnul ministru mi-a spus despre ideea sa. De ce? Pentru că aveţi toate premisele pentru a reuşi. România reprezintă viitorul Europei în turism, este o ţară care promite, care are autenticitate şi dinamism în acelaşi timp”, a declarat Taleb Rifai Secretarului General al Organizaţiei Mondiale a Turismului.

Departamentul pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism  şi-a asumat rolul de promotor şi catalizator al conceptului de cluster în turism de aceea  a iniţiat o campanie naţională de promovare al acestui tip de asociere, considerând ca  astfel turismul românesc se poate dezvolta uniform. Clusterul de turism dedicat tinerilor este una din iniţiativele DIMMMAT de poziţionare a României ca destinaţie turistică pentru tineri, potrivit unui comunicat al ministerului.

„Sunt un susţinător al parteneriatului public privat şi văd în acest cluster un exemplu de parteneriat care trebuie să aibă ca prioritate atragerea de finanţări pentru start-up-urile din domeniu, pentru că dacă vrem o dinamică în turism, avem nevoie de IMM-uri. Vreau să cred că această iniţiativă va reprezenta motorul înfiinţării unor clustere similare în Europa şi de ce nu un model de bune practici în lume”, a declarat Florin Nicolae Jianu, ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism.

„Rolul acestui cluster de turism de tineret este să adune la aceeaşi masă instituţii de stat, companii private şi organisme internaţionale care au un interes comun în promovarea turismului de tineret în România. Sunt entuziasmat şi bucuros să lansez acest cluster şi sper să fie unul de succes. Este adevarat ca tinerii cheltuiesc mai puţin intr-o călătorie, însă călătoresc mai des şi în grupuri mai mari, iar mesajele lor răspândite pe reţelele de socializare în străinătate pot aduce un plus de promovare gratuită României, aşa că turismul de tineret este o nişă pe care cred că ţara noastră trebuie să o valorifice mai mult, aşa cum a propus şi OMT în Masterplan-ul de promovare a României”, a declarat Răzvan Pascu, fondator al clusterului în turism dedicat tinerilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii