Cautare
, Staff

Orologerie de lux |
|

Primul avion Spitfire care a făcut înconjurul lumii s-a întors acasă

Piloții Steve Boultbee Brooks și Matt Jones au făcut istorie în domeniul aviației după ce au finalizat primul zbor în jurul lumii într-un avion Spitfire. Cei doi au aterizat pe aerodromul de la Goodwood, din Marea Britanie, pe 5 decembrie, la exact patru luni după ce au pornit în această expediție uimitoare.
2019-12-05-iwc-pr-gw-spitifre-homecoming-016-244348

Brandul orologer IWC Schaffhausen a fost partenerul principal și ceasul oficial al acestui eveniment. Pentru a-și arăta onoarea, casa IWC a dorit să celebreze această realizarea deosebită a echipajului și a organizat o petrecere de bun-venit chair la aerodrom. Prietenii și familia piloților, conducerea IWC și întregul echipaj de asistență au așteptat ca Spitfire-ul să aterizeze. Ambasadorul IWC, David Coulthard, a salutat actul de îndrăzneală al celor piloți.

„Este minunat să simți, din nou, sub picioare pământul natal ”, a spus Boultbee Brooks, co-fondator al Boultbee Flight Academy. „A fost o aventură incredibilă și un privilegiu să arătăm întregii lumii fantasticul nostru avion Silver Spitfire.”

Aeronava Spitfire cu care au zburat Brooks și Jones are o vechime de 76 de ani și a trecut printr-un proces de restaurare. În expediția de față, a parcurs 43.000 de kilometri și a vizitat peste 2o de țări.

„Ce primire!”, a spus pilotul Jones. „După o astfel de călătorie, este o senzație destul de suprarealistă să fim, din nou, la Goodwood cu misiunea îndeplinită.”

„Chiar de la începutul acestei aventuri, când era doar o idee pe hârtie – IWC și-a dorit să se implice. Suntem încântați că echipajul a reușit să realizeze exact ceea ce și-a propus și este o mare onoare pentru companie că, astfel, a avut șansa să contribuie la scrierea istoriei în aviație”, a declarat Christoph Grainer-Herr, CEO IWC Schaffhausen.

În timp ce traversau lumea, Boultbee Brooks și Jones au purtat la încheietura mâinii ceasul oficial al expediției: Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight”. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii