Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Primii „pui rustici” ai Agroland se lansează în magazine

Agroland lansează în Carrefour şi Cora primele produse de tipul Label Rouge, rezultat al noii linii de business.

Din 12 februarie Carrefour şi Cora vor comercializa primii „pui rustici” produşi după un model francez, la iniţiativa Agroland. Compania a lansat la sfârşitul anului trecut o nouă linie de business, „Puiul rustic” un proiect de tip joint venture antreprenorial în care sunt crescuţi pui de o calitate superioară după modelul Label Rouge (Franţa). Puii sunt crescuţi natural (alimentaţie 100% vegetală) şi sacrificaţi după minim 63 de zile în cadrul fermelor partenere (când ajung să cântărească 2.5 kilograme), apoi vânduţi de Agroland sub marca “Puiul Rustic“, la preţul de 14,99 lei.

În 2 ani Agroland  vrea să ajungă la 1,8 milioane de capete, adică 1% din piaţa de păsări şi 10 % din cifra de afaceri. Investiţia totală în noua linie de business s-a ridicat la  400.000 de euro pentru achiziţia şi dotarea primelor ferme de mici dimensiuni.

,,Ne aşteptăm ca în primul an să existe pierderi şi sperăm să comitem toate greşelile posibile doar în acest an. Suntem dispuşi să facem eforturi financiare şi de resurse umane, dar începând cu anul viitor vrem să trecem pe profit”, a spus Horia Cardoş în cadrul unei conferinţe. În viitor, Agroland intenţionează să deschidă ferme în zona Moldovei, dar şi lângă Bucureşti.

Compania colaborează cu fermieri tineri din toată ţara. Pentru ca un fermier să fie considerat eligibil de a intra în parteneriatul cu Agroland, trebuie să deţină un adăpost de maxim 400 mp. Echiparea fermei este asigurată de companie, iar în 3 ani banii trebuie returnaţi.

Agroland este o reţea de magazine agricole cu o vechime de 18 ani, care comercializeaza, pe lângă pui, hrană pentru animalele de companie, produse de grădinărit, furaje şi echipamente pentru ferme.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii