FacebookTwitterLinkedIn

Conform statisticilor, cele mai populare destinații de studiu sunt țări precum Marea Britanie, Danemarca și, în ultimul timp, Olanda, datorită numărului mare de programe cu predare în limba engleză oferite.

Învățământul de calitate recunoscut în topurile mondiale, cu programe axate pe practică și adaptate pentru piața muncii,  posibilitatea de a face internship-uri în companii multinaționale de top, dar și oportunitatea de a studia într-un mediu multicultural sunt doar câteva dintre avantajele studiilor internaționale.

O facultate în străinătate reprezintă în primul rând un avantaj competitiv pe piața muncii – la întoarcerea în țară angajatorii apreciază gândirea analitică și nivelul abilităților de comunicare și de adaptare la un mediu multicultural dobândite de tineri. Dar a deveni student internațional înseamnă și o provocare mai mare – un proces diferit de aplicare, o cercetare mai amănunțită a ofertelor educaționale, mai multe întrebări despre care sunt modalitățile de a fi admis.

Din momentul în care te-ai decis spre ce carieră ai vrea să te îndrepți, una dintre cele mai bune metode de a alege facultatea și programul de studiu potrivit este cercetarea ofertelor educaționale din străinătate și găsirea studenților sau a absolvenților care au studiat la universitatea în cauză care te pot ajuta cu un sfat.

Un prim pas ar fi să profiți de târgurile de universități internaționale, precum RIUF. După ce ai strâns toate informațiile legate de procesele de aplicare pentru universitățile din străinătate, vine momentul în care îți poți crea un dosar de aplicare care să iasă în evidență.

Asigură-te că te informezi și că folosești toate resursele pe care le ai la îndemână!