Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Primele tomate de la fermierii olteni vor apărea pe piață în luna aprilie

Peste 3.100 de fermieri din judeţul Olt s-au înscris în programul „Tomate în spaţii protejate”, judeţul Olt fiind primul din ţară din punct de vedere al numărului de legumicultori care participă la acest program naţional, conform directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu, informează AGERPRES.
tomate

Dragoş Drăghicescu a declarat, pentru AGERPRES, că primele tomate româneşti produse de legumicultorii olteni vor ajunge pe piaţă la jumătatea lunii aprilie, deoarece sunt câteva zeci de fermieri care au plantat deja răsadurile de roşii în solarii.

Dragoş Drăghicescu: „Avem înscrişi 3.174 de fermieri în programul de cultivare a tomatelor în spaţii protejate. Suntem pe primul loc în ţară, pentru că în judeţul Olt este şi tradiţie în cultivarea tomatelor, sunt şi condiţii de temperatură şi sol bune. S-a început plantarea în solarii, aveam, până luni seara, 34 de fermieri – 29 din bazinul legumicol Izbiceni-Giuvărăşti şi cinci fermieri din Strejeşti – care plantaseră în solarii. Ei pot scoate pe piaţă roşii româneşti la jumătatea lunii aprilie. Azi au început plantările şi la Tia Mare. Cu siguranţă toţi cei care plantează până la sfârşitul lunii februarie vor scoate pe piaţă tomate până la jumătatea lunii mai”.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii