Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Primele teste ale vaccinului de la Oxford au eșuat

Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford, care era considerat ca având printre cele mai mari șanse de a funcționa împotriva noului coronavirus, nu a reușit să oprească infectarea la maimuțele pe care a fost testat în laborator, informează cotidianul britanic The Telegraph.
vaccin oxford

După ce au fost injectate cu acest vaccin, maimuțele au fost totuși infectate, ceea ce ridică semne de întrebare în ceea ce privește eficacitatea sa la oameni. Vaccinul, cunoscut sub denumirea de ChAdOx1 nCoV-19, este acum testat și pe voluntari umani, în Marea Britanie.

„Toate maimuțele vaccinate tratate cu vaccinul produs de Universitatea Oxford s-au infectat cu noul coronavirus, conform testelor”, a declarat doctorul William Haseltine în Forbes. „Toate animalele vaccinate au fost infectate”.

„Cantitatea de virus în nasul animalelor vaccinate ai al celor nevaccinate a fost identică, ceea ce e foarte important. Dacă același lucru se va întâmpla și la oameni, înseamnă că vaccinarea nu ar opri infectarea. Cred cu putere că această descoperire ar trebui să provoace urgent o reevaluare a testelor pe oameni a acestui vaccin”, a spus Jonathan Ball, profesor de virologie moleculară la Universitatea Nottingham.

Guvernul britanic a investit 47 de milioane de lire sterline în acest vaccin, iar compania farmaceutică AstraZeneca urma să producă 30 de milioane de doze, informează The Telegraph.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii