Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Primele doze de Remdesivir au ajuns la Spitalul “Victor Babeş“ din Timișoara

Primele 35 de flacoane de Remdesivir, medicament antiviral folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.  
 aboneaza-te
remdesivir coronavirus shutterstock

Medicamentul este indicat pentru tratarea pacienților cu forme medii şi severe ale bolii care sunt internaţi în secţia ATI. Cele 35 de flacoane sunt suficiente pentru tratarea a șapte persoane.

“Este un prim transport. Aşteptăm ca în perioada următoare să mai primim încă 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienţi. Medicamentul a fost distribuit în toată ţara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. 

Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienţilor aflaţi în stare gravă, în Terapie Intensivă. Noi am administrat acest medicament, prima dată, în luna mai, unui pacient intubat şi ventilat mecanic. Până acum am avut rezultate bune. Atunci, am reuşit să obţinem medicamentul, fiind cooptaţi într-un studiu internaţional”, a afirmat dr. Cristian Oancea, citat de Agerpres.

Antiviralul Remdesivir a fost primit în baza unui contract semnat şi finanţat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare. Acesta a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. România va beneficia de 25.000 de flacoane de Remdesivir care vor ajunge în ţara, în trei tranşe. 

De menționat că România este a doua ţară, după Spania, în ceea ce priveşte alocările europene ale acestui medicament.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii