Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Primele declarații ale președintelui Klaus Iohannis, după demiterea Guvernului Dăncilă

Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură cu 238 voturi „pentru” dintre cele 242 exprimate. Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când Președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier.
klaus-iohannis

Klaus Iohannis a salutat succesul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. „Rezolvat! Astăzi a câștigat România. Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost întru totul și pe deplin respectat”, a spus președintele.

Șeful statului a felicitat PNL pentru moțiunea de cenzură, dar și partidele care au votat pentru demiterea guvernului. „Este un semn de maturitate politică, pentru că orice zi cu Guvernul Dăncilă ar fi însemnat pentru România încă o zi pierdută”.

 El a precizat că va convoca mâine, la ora 11:00, consultări cu partidele parlamentare pentru formarea unei majorități parlamentare noi și desemnarea unui nou premier. „Faptul că moțiunea a trecut e o mare reușită, dar bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici. Este esențial ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot, pentru că votul este singurul care poate hotărî în ce direcție merge România”, a completat președintele Iohannis.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii