Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Primele 235 de milioane de euro pentru dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor pot fi accesate din 17 august

235 de milioane de euro din necesarul de un miliard prevăzut de Guvern pentru dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale vor putea fi pot fi accesate din 17 august.
 aboneaza-te
euro

Anunțul a fost făcut de Ministerul Fondurilor Europene (MFE) care a lansat luni, în consultare publică, ghidul solicitantului „Dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale în vederea creşterii nivelului de flexibilitate, siguranţă, eficienţă în operare, precum şi de integrare a activităţilor de transport, distribuţie şi consum final“. 

“Apelul, în valoare de 235 milioane de euro, prevăzut a fi lansat pe 17 august, permite dezvoltarea reţelei de gaze naturale încă din această perioadă de programare, urmând ca procesul să continue şi în viitorul exerciţiu financiar multianual 2021-2027 până la un cuantum total de 1 miliard de euro”, se arată într-un comunicat al MFE.

Condiţia pentru accesarea fondurilor este ca primăriile, singure sau în asociere cu mai multe autorităţi publice locale, să asigure racordarea la reţeaua de gaze a cel puţin câte 1.000 de gospodării pentru fiecare proiect şi să modernizeze infrastructura existentă unde e cazul, informează Agerpres.

Eligibile sunt şi Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară care au ca obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populaţiei.

Puteți accesa ghidul la următorul link: http://mfe.gov.ro/consultare-publica-poim-ghidul-pentru-rapordarea-la-reteua-de-gaze-natural/, iar propunerile şi recomandările pot fi transmise pe o perioadă de 15 zile la adresa de e-mail secretariat.dgpim@mfe.gov.ro. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii