FacebookTwitterLinkedIn

Prime Kapital a strâns la începutul lunii martie capital de peste 260 milioane de euro și urmărește oportunități pentru investiții și dezvoltări imobiliare în segmentele de retail, office, industrial și rezidențial în Europa centrală și de est.

“In ultimii nouă ani, am reușit să construim cu succes o afacere de investiții și dezvoltare imobiliară de proporții, axată în special pe segmentul de retail. Există însă oportunități vaste pe întregul spectru al dezvoltărilor și investițiilor imobiliare, astfel că am hotărât împreună cu Victor să le dăm curs într-o nouă structură: o companie cu acționariat privat gestionată de o echipă puternică de parteneri”, declară Martin Slabbert.

Colliers: ”România se bucură de cerere internă sănătoasă”

Pe lângă Slabbert și Semionov, din echipa de management aPrime Kapital fac parte și alți parteneri executivi. “Combinatia data de mandatul nostru flexibil, deținerea controlului de către echipă de management, structura privată a acționariatului și capitalul substanțial pe care Prime Kapital îl are la dispoziție, ne permite să luăm deciziile de investiții bazându-ne în special pe perspectiva de a construi valoare pe termen lung. Absența unor obiective pe termen scurt, sub presiunea cărora se află multe companii listate pe bursă, ne deschide opțiuni care nu ne-au fost disponibile în structura anterioară”,declară Victor Semionov.

La nivel operațional managementul companiei este susținut de o echipă de analiști cu o ”vastă experiență”, așa cum spun reprezentanții companiei, care au rolul de a contribui la identificarea, analizarea și evaluarea oportunităților de investiții, precum și la implementarea tranzacțiilor. Având în vedere proximitatea primelor tranzacții și proiecte, compania va recruta în perioada următoare alți specialiști cu experiență în design, project management, leasing precum și alte funcții conexe dezvoltării imobiliare.

Ce nu le place investitorilor străini la România

Potrivit reprezentanților săi, Prime Kapital nu exclude oportunitatea de a intra în structuri de tip joint venture cu proprietarii de terenuri sau cu alți dezvoltatori. Compania are are deja o listă de oportunități de investiții în analiză și este foarte probabil să anunțe în viitorul apropiat un număr de tranzacții.

Pe termen mediu, luând în calcul capitalul disponibil în prezent, Prime Kapital țintește investiții la un cost de peste 500 milioane de euro. ”Cu toate acestea, compania nu este supusă presiunii de a investi capitalul într-un termen prestabilit și se va concentra pe investiții în proiecte unde poate să contribuie la crearea de valoare”, explică reprezentanții Prime Kapital. .