FacebookTwitterLinkedIn

Aplicația, lansată în urmă cu un an de unul dintre producătorii locali de aplicații online – Zitec, este folosită în acest moment de 128 de primării din 28 de județe din țara noastră.Potrivit Zitec, prin intermediul soluției sunt procesate aproximativ 1 milion de documente.

Regista ajută la gestionarea electronică a registrului de intrări și ieșiri din organizații cu flux mare de documente și utilizează tehnologia cloud computing Microsoft Azure. Cea mai nouă funcționalitate a aplicației permite primăriilor să creeze un nou tip de Registru, dedicat documentelor publice, cum ar fi Hotărârile Consiliului Local. Registrele Publice permit încărcarea de documente, iar platforma Regista asigură afișarea automată a tuturor acestor documente pe website-ul primăriei, permițând inclusiv navigarea în arhivă. Noua funcționalitate este deja folosită de Primării din țară, precum Primăria Gura Vitioarei din județul Prahova.

„Reducerea birocrației este un subiect tot mai prezent pe agenda publică și ne bucurăm să avem deja în portofoliu soluții dedicate acestui proces, accesibile și instituțiilor cu bugete mai mici. Dorim să contribuim activ la tehnologizarea instituțiilor publice, iar Regista este un bun exemplu de produs care rezolvă eficient nevoi reale din piață și care se bucură de noi funcționalități în baza cererilor beneficiarilor aplicației, adică a funcționarilor din administrația publică”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și fondator Zitec.

Citește și: 2.000 de liceeni din regiunea Moldova învață să creeze aplicații de la voluntari Microsoft

Printre primăriile care utilizează aplicația se numără atât instituții cu un volum foarte mare, de peste 50.000 documente în medie pe lună, cum ar fi Primăria Moinești din județul Bacău,  dar și primării din localități mai mici, precum Primăria Valea Lupului din Iași sau Primăria Surdila-Găiseanca din județul Brăila.

Comercializarea aplicației se face exclusiv prin distribuitori specializați. Compania Zitec este specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online, precum și servicii de online marketing. Înființată în 2003, Zitec România a crescut constant de la an la an, având afaceri de 20 milioane de lei (aproximativ 4,5 milioane de euro) pentru 2015, 40% din veniturile din acest an fiind provenite din proiecte externe, dezvoltate pentru parteneri din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Elveția, Italia sau Olanda. Local, firma a lucrat cu PayU, Flanco, Amadeus, Paravion, Depanero, Vector Watch sau Network One Distribution.

Citește și: Samsung a lansat aplicația ce îi ajută pe discromați să vadă viața în culori