Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Prima zi după atacurile sângeroase de la Paris

Cel puţin 128 de persoane au fost ucise şi alte 200 rănite în urma atentatelor teroriste care au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris, informează MEDIAFAX.
paris atac

UPDATE 16:48

Rusia a anunțat că-și sporește măsurile de securitate, ca urmare a atentatelor de vineri seară de la Paris, plasându-și serviciile de securitate în alertă.

UPDATE 16:37

Un pașaport egiptean a fost găsit asupra cadavrului unui al doilea atacator sinucigaș care s-a aruncat în aer vineri seară, în apropiere de Stade de France, la periferia nordică a Parisului.

UPDATE 16:34

Unul dintre teroriștii care au provocat masacrul din sala de concerte Bataclan, din centrul Parisului, a fost identificat după amprente, fiind deja în evidența poliției din cauza legăturilor sale cu mediile jihadiste.

UPDATE 16:30

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii s-a declarat „profund şocată” de atacurile teroriste de la Paris, transmiţându-i condoleanţe preşedintelui Franţei, Francois Hollande.

UPDATE 16:28

Autorităţile franceze urmăresc mai multe maşini cu care ar fi reuşit să fugă unii dintre autorii atacurilor teroriste din Paris, informează Le Figaro, conform Mediafax. „Cel puţin un vehicul este dat în urmărirede forţele de ordine, a declarat un oficial din cadrul Poliţiei franceze.

Conform altor surse, sunt căutate cel puţin trei vehicule.

UPDATE 15: 05

Un minut de tăcere va fi ținut luni la prânz (11:00 GMT) în Franța, unde drapelele vor fi coborâte în bernă în semn de omagiu pentru victimile atentatelor de la Paris.

UPDATE 15:01

Ambasada Franţei în România le mulţumeşte tuturor celor care şi-au exprimat, de ieri seară, condoleanţele şi sprijinul pentru naţiunea franceză, după atentatele teroriste care au avut loc la Paris în noaptea de vineri spre sâmbătă. Drapelele franceze de pe teritoriul României sunt în bernă.

Au fost luate măsuri de securitate consolidate, graţie mobilizării autorităţilor române, în jurul tuturor instituţiilor oficiale franceze în România.

UPDATE 14:58

Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a anunţat că steagul olimpic va fi coborât în bernă ca urmare a atentatelor de la Paris. El i-a trimis lui Francois Hollande o scrisoare de condoleanţe şi de susţinere.

UPDATE 14:55

Ministerul israelian de Externe este în contact cu autorităţile franceze pentru măsuri sporite de protecţie a instituţiilor evreieşti şi a ambasadei Israelului din Paris. Premierul Benjamin Netanyahu a transmis condoleanţe poporului francez.

Într-un comunicat al Guvernului de la Ierusalim se arată că Israelul stă umăr la umăr cu preşedintele francez în războiul comun împotriva terorismului.

UPDATE 14:50

Centrul Cultural Islamic „Islamul Azi” și Liga Islamică și Culturală din România își exprimă „regretul și consternarea față de evenimentele sângeroase petrecute în Franța”.

UPDATE 14:48

Președintele Klaus Iohannis a transmis compasiunea sa familiilor celor doi români care și-au pierdut viața în atentatele de la Paris și a făcut apel la unitate și solidaritate.

„Din nou, sufletele noastre sunt în doliu și vă cer tuturor să rămânem uniți și solidari. Familiilor îndoliate le transmit toată compasiunea mea” (postare pe Facebook)

UPDATE 14:45

Premierul britanic David Cameron: „Nivelul de amenințare teroristă în Marea Britanie rămâne «sever». Marea Britanie își va reexamina dispozitivul de securitate.”

UPDATE 14:30

A fost descoperit un pașaport sirian asupra cadavrului unuia dintre teroriștii care s-au aruncat vineri seară în aer, în apropierea Stade de France.

UPDATE 14:24

Konrad Szymanski, ministrul polonez pentru Afaceri Europene, a declarat că Polonia nu mai acceptă cotele obligatorii privind distribuirea refugiaţilor impuse de Uniunea Europeană, în contextul atentatelor din Franţa.

UPDATE 14:22

Bashar al-Assad, președintele Siriei: „Politicile greșite adoptate de țările occidentale, printre care și Franta, în regiune, au contribuit la răspândirea terorismului. Atacurile teroriste din capitala Frantei nu trebuie separate de ceea ce s-a întâmplat recent la Beirut și de ceea ce se întâmplă în Siria de 5 ani.”

UPDATE 14:03

Anunț MAE: Doi cetățeni români au murit în atentatele de la Paris. Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară.

UPDATE 13:54

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Franței la București în memoria victimelor atentatelor de la Paris. De asemenea, Bogdan Aurescu, șeful diplomației române, a semnat în cartea de condoleanțe.

UPDATE 13:43

Parcurile tematice EURODISNEY și TURNUL EIFFEL vor fi închise sâmbătă, din cauza atentatelor teroriste care au avut loc vineri seară la Paris, însă MUZEUL LUVRU a anunțat că va fi deschis.

UPDATE 13:37

Patriarul Daniel, postare pe site-ul basilica.ro al Bisericii Ortodoxe Române:

Cu multă durere și întristare în suflet, ne rugăm pentru victimele cumplitelor atentate teroriste de la Paris din seara zilei de 13 noiembrie 2015. Preamilostivul Dumnezeu să odihnească în pacea și iubirea Sa sufletele celor decedați, să consoleze familiile îndoliate și să dăruiască sănătate celor răniți!
În numele Patriarhiei Române, exprimăm profunde sentimente de compasiune și solidaritate cu poporul francez greu încercat.

UPDATE 13:25

Avioanele, trenurile, metroul și alte mijloace de transport public din Paris circulau sâmbătă dimineață aproape normal, după atentatele teroriste din noaptea trecută în capitala Franței, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

UPDATE 13:23

ANUNȚ al Poliţiei franceze: „Manifestaţiile în spaţii publice la Paris, în Hauts-de-Seine, în Seine-Saint-Denis şi în Val-de-Marne sunt interzise până joi, 19 noiembrie”, informează Mediafax.

UPDATE 13:09

GRUPAREA JIHADISTĂ STATUL ISLAMIC (SI) a revendicat atentatele de la Paris comise vineri noaptea și soldate cu 128 de morți și 250 de răniți, relatează AFP și Reuters, conform Agerpres.

Într-o declarație oficială, gruparea jihadistă afirmă că luptătorii săi înarmați cu centuri cu explozibil și arme automate au dus la îndeplinire atacuri în diferite locuri din Paris, care au fost atent studiate. Statul Islamic susține că atacurile sunt un răspuns la insultele la adresa profetului Mohamed și a atacurilor aeriene din teritoriul SI.

UPDATE 13:04

Ministerul Afacerilor Externe: un român a fost rănit ușor în atacurile de azi-noapte, a primit ingrijiri la un spital și a fost externat în cursul dimineții.

Ministerul Afacerilor Externe depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor din Franţa se află şi alţi cetăţeni români.

UPDATE 12:54

Marele imam al moscheii Al-Azhar, entitate a islamului sunit, a condamnat atentatele de la Paris, catalogându-le „odioase”.

UPDATE 12:41

Într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției, Serviciul Român de Informații anunță că menține „albastru nivelul de alertă teroristă, ceea ce înseamnă risc scăzut de producere a unui astfel de atentat.

În comunicat se precizează: „SRI condamnă ferm atacurile teroriste din Franța și va continua să ofere sprijin, împreună cu celelalte instituții care fac parte din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, partenerilor săi internaționali în lupta împotriva terorismului. În România, Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul “albastru-precaut”. Acest nivel înseamnă că există un risc scăzut de producere a unui atentat terorist. Până în prezent, nu există informații care să ducă la o legatură între evenimentele din Franța și riscuri la adresa securității naționale. Monitorizăm și întreprindem acțiuni specifice care se impun în astfel de situații.

UPDATE ora 12:41

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar: „Nu avem confirmată oficial existența unor cetățeni români pe lista victimelor. Nu există solicitări de asistență consulară directă”

UPDATE ora 12:35

Declarațiile preşedintelui Francois Hollande după reuniunea a Consiliului pentru apărarea naţională:

„Franţa va fi nemiloasă cu barbarii din Daesh.” (acronimul arab al reţelei teroriste Stat Islamic)

„Este un act de război pregătit, organizat şi plănuit din afara Franţei.”

UPDATE ora 12:00

Preşedintele Francois Hollande, a decretat trei zile de doliu naţional în Franţa.

UPDATE ora 11:45

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat atentatele de la Paris, calificându-le „un miracol”, informează publicaţia britanică The Independent.

„Atentatele comise la Paris sunt un miracol”, a transmis Centrul media Al-Hayat, agenţia de propagandă a reţelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant), revendicând atacurile teroriste de la Paris.

UPDATE ora 11:00

Un bilanț provizoriu indică 128 de morţi în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, și alte 200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii