Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Prima TV şi-a cerut insolvenţa

Televiziunea Prima TV, deţinută de omul de afaceri Cristian Burci, şi-a cerut insolvenţa, printr-un dosar înregistrat recent la Tribunalul Bucureşti, informează MEDIAFAX.
prima_TV.png

Dosarul prin care societatea Prima Broadcasting Group SRL, care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Prima TV, şi-a cerut falimentul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă, pe 6 august a.c.

Materia procesului este „faliment”, iar obiectul este „cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014 rep. cf. disp. art. 114 indice 22 alin 1 din ROIJ”. Primul termen în acest dosar este programat pe 3 septembrie, potrivit informaţiilor publicate pe Portalul Instanţelor de Judecată.

Pe de altă parte, un alt dosar înregistrat de Prima Broadcasting Group SRL la Tribunalul Bucureşti pe 6 august are ca obiect „suspendare executare cerere de suspendare provizorie a executărilor silite”. În acest dosar nu a fost stabilit încă un termen de judecare.

CITEȘTE CINE CONTROLEAZĂ PIAȚA DE PUBLICITATE TV!

Cristian Burci deţine televiziunea Prima TV de la sfârşitul anului 2013, când a preluat-o de la grupul german de media ProSiebenSat.1.

În 2014, Prima Broadcasting Group a avut o cifră de afaceri de 9,84 milioane euro și a raportat pierderi de 2,29 milioane euro, conform bilanțului depus la Ministerul Finanțelor Publice. Valoarea datoriilor la finele anului 2014 era de 14.478.100 euro, iar creanțele se ridicau la 5.56 milioane euro.

În perioada 1 ianuarie – 15 iulie 2015, audiența medie în prima time a postului Prima TV la nivel național a fost de 273.000 de telespectatori pe minut (1,5% rating național), în scădere cu 111.000 de persoane față de aceeși perioadă a anului trecut. Este cea mai mre cădere de audiență în prime-time (național) dintre televiziunile generaliste.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii