Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Prima ţară europeană care îşi mută ambasada din Israel la Ierusalim

Serbia este prima țară europeană care a decis să mute ambasada, din Tel Aviv la Ierusalim. Cine a influențat această decizie?
 aboneaza-te
Israel2

Serbia este prima ţară europeană care îşi va muta ambasada în Israel din Tel Aviv la Ierusalim, potrivit Mediafax. Decizia va fi concretizată până la finalul lui iulie 2021 şi reprezintă o lovitură din partea lui Trump înaintea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

Anunţul mutării ambasadei vine după o întâlnire Casa Albă, la care au participat preşedintele Serbiei şi premierul din Kosovo. În cadrul reuniunii, Kosovo şi Israel s-au recunoscut reciproc, iar Kosovo a devenit primul stat majoritar musulman care va avea o misiune diplomatică în Ierusalim.

Ierusalimul e considerat de israelieni capitala nedivizată a ţării, în timp ce palestinienii revendică partea de est drept capitală a viitorului lor stat. Misiunile diplomatice ale ţărilor străine sunt în Tel Aviv, o tradiţie ruptă de Donald Trump acum trei aproape trei ani, când a mutat ambasada SUA în Ierusalim.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii