Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Prima stradă smart din România a fost inaugurată la Cluj-Napoca

Strada smart din România, finalizată la Cluj-Napoca, are locuri pentru încărcarea automobilelor, bicicletelor sau trotinetelor electrice, prize USB pentru telefoane, Wi-Fi gratuit și un sistem de iluminat inteligent, informează Rador.
2020-07-18 (2)

Strada poartă numele lui Molnar Piuariu, care a trăit în perioada 1749-1815 și care a fost unul dintre primii medici români, autorul unor publicații de medicină, dar și filolog și traducător.

În zonă sunt și spații verzi largi, dar și un culoar pietonal modern. Investiția de aproape 6 milioane de lei a fost realizată din fonduri europene.

Strada dispune de 551 de metri pătraţi suprafaţă verde, cu 48 noi arbori plantaţi şi sistem de irigare cu senzori şi un culoar pietonal modern, cu prioritizarea mijloacelor de transport nemotorizate.

În zonă a fost montat un sistem de iluminat public inteligent, eficient din punct de vedere energetic, un sistem îmbunătăţit de colectare a apelor pluviale, un sistem de irigare cu senzori, bănci, scaune, mese, cadre de parcări pentru biciclete, sisteme de afişaj, cişmele.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii