Cautare
, Contributor

Forbes.com

IT |
|

Prima soluție de jailbreak pentru iOS 6, disponibilă pe piață

jbios6.png
În jocul veșnic cu Apple, de-a șoarecele și pisica, pentru a controla ceea ce poate și ce nu poate rula pe dispozitivul iOS, deja putem adăuga încă un punct în favoarea  șoarecelui.

O echipă de hackeri care își spun evad3rs au „eliberat”, luni, evasi0n, primul program de jailbreak pentru iOS 6, versiunea cea mai modernă din fiecare dispozitiv iPhone 5, iPad 3, mini iPad, și care permite utilizatorilor să elimine toate restricțiile de instalare ale celor de la Apple pe telefonul lor.

În primele șase ore, crack-ul a fost deja folosite de cel puțin 800.000 de ori, potrivit lui cu Jay Freeman, administrator al Cydia un AppStore pentru jailbreakeri. Până marți numărătoarea lui a ajuns deja la 1,7 milioane.

Cu fiecare nou dispozitiv Apple și fiecare upgrade la sistemul de operare, labirintul de măsuri anti-hacking construit în iPhone și iPad este tot mai întortocheat, iar jocul devine mai elaborat. Evasi0n nu este o excepție: potrivit lui David Wang, unul dintre cei patru dezvoltatori ai lui evad3rs, programul profită de pe urma a cel puțin cinci bug-uri distincte noi în codul iOS.

Mai multe detalii pe Forbes.com

La doar două zile după jailbreak, Apple a lansat o primă versiune beta a iOS 6.1.1.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii