FacebookTwitterLinkedIn

Modulele de bune maniere vor fi prezentate de Prințesa Anita von Hohenberg, stră-strănepoata moștenitorului tronului Arhiducele Franz Ferdinand de Austria și vor cuprinde subiecte diverse, ca de exemplu: cum să faci conversație, limbajul corpului, modul corect de a te îmbrăca și a te prezenta în diferite situații, etică, filozofie și o comparație a bunelor maniere între contexte internaționale diferite.

Cei care doresc să participe la prima școală de bune maniere din Timișoara trebuie să se înscrie ca debutant la programul de pregătire al Balul Vienez de la Timișoara, program ce cuprinde, pe lângă școala de bune maniere și o lună de cursuri de dans de societate. Înscrierile se fac până la sfârșitul lunii septembrie pe site-ul evenimentului www.balul-vienez.ro

DESPRE PRINȚESA ANITA VON HOHENBERG

Prințesa Anita von Hohenberg s-a născut în 18 august 1958, fiind fiica cea mai mare a Dr. Franz Hohenberg și a Prințesei Elisabeth de Luxemburg. „Prima sa limbă maternă” este astfel luxemburgheza, pe care o vorbește cu plăcere la fel ca și germana, engleza și franceza.

După ce a absolvit cursurile Școlii Primare din Ravensburg, din Germania și cele ale Școlii Europene din Luxemburg, a urmat cursurile Liceului American din Anglia pe care le-a finalizat cu succes. La Școala Pariziană de Arte și Meșteșuguri, Anita Hohenberg a studiat timp de 3 ani artele frumoase și a promovat examenul final în 1978, la Paris.

În același an s-a căsătorit cu contele francez Romée de la Poëze d’Harambure și, sprijinită de soțul ei, s-a dedicat mulți ani creșterii celor patru copii ai lor, după care s-a concentrat pe studierea metodelor alternative de terapie și vindecare .

În anul 1998, după divorțul de contele Romée, Anita Hohenberg, Prințesa Anita a preluat conducerea muzeului arhiducelui Franz Ferdinand situat în castelul Artstetten. Ea a reușit să își împlinească relația puternică cu natura prin grija pădurilor și spațiilor verzi din jurul castelului, dând o mare atenție serei „Paradisului de bujori” cu peste 1000 de plante. De la căsnicia cu Mag. Andreas Bardeau în 2005, își susțin copiii în afaceri, astfel încât Anita Hohenberg se poate concentra în principal pe recepțiile private ale oaspeților străini în castelul Artstetten, precum și pe rolurile sale în turism și artă.

Motto-ul de viață al Anitei Hohenberg este: „Trecutul este o rampă de lansare – nu o canapea!”

DESPRE BALUL VIENEZ DE LA TIMIȘOARA 

Balul Vienez de a Timișoara a luat ființă în anul 2012 ca și eveniment  cultural caritabil menit să adune comunitatea oamenilor de afaceri vorbitori de limbă germană alături de oamenii de afaceri autohtoni pentru ca împreună să susțină o cauză socială.

Balul Vienez de la Timișoara este al 31-lea bal recunoscut la nivel mondial de către Primăria din Viena și se organizează sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei. Printre cei 350 de invitați, evenimentul este onorat prin participarea reprezentanților ambasadelor, consulatelor, familiilor regale, a instituțiilor locale și a investitorilor prezenți pe piața din România, precum și reprezentanții Primăriei din Viena.

Balul Vienez de la Timișoara este un eveniment cultural, educațional și social, care, de la an la an, face  o diferență din ce în ce mai mare în comunitatea locală și nu numai. Banii strânși la acest eveniment se îndreaptă spre proiectele susținute de organizația internațională United Way Romania, în regiunea de vest și pe programele educaționale ale Fundației Hațegan.

Prin programul educațional oferit de organizatorii balului, în cei șase ani de existență, peste 1000 de tineri și copii au fost inițiați în arta dansului, a bunelor maniere și a istoriei locale. La ultima ediție 48 de tineri și 54 de copii au fost selectați ca debutanți, respectiv  mini-dansatori , în programul artistic al Balului Vienez de la Timișoara. Mulți dintre foștii debutanții se reîntorc la Balul Vienez de la Timișoara ca voluntari, ajutând la organizarea edițiilor următoare.