FacebookTwitterLinkedIn

În județul Neamț, la Centrul de Recoltare şi Transfuzii Sanguine (CRTS), medicii au reușit să recolteze plasmă convalescentă de la un pacient vindecat de Covid-19.

După ce Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională va aviza plasma recoltată, aceasta va putea fi folosită pentru vindecarea celor infectați cu coronavirus.

Donația aparatului de plasmafereză a fost făcută acum 4 săptămâni, dar preluarea echipamentului de către CRTS a fost întârziată din cauza faptului că Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională nu făcuse o solicitare în acest sens, conform Agerpres.

Din această cauza, Florin Hozoc, reprezentantul firmei care a donat aparatul a cerut demiterea directoarei CRTS, luni într-o conferință de presă. Memoriul depus de acesta a fost trimis Ministerului Sănătăţii.

Donația făcută către CRTS Piatra-Neamţ include echipamentul de recoltare a plasmei, 1.000 de kituri pentru recoltare precum şi instalarea, reparaţia şi mentenanţa echipamentului pentru trei ani, indică Agerpres.