FacebookTwitterLinkedIn

Președintele SUA l-a descris pe Vladimir Putin ca neavând suflet și a promis că va plăti pentru presupusa amestecare rusă în alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut , lucru negat de Kremlin.

În urma acuzațiilor lui Biden, Putin a răspuns relaxat, transmițându-i „sănătate” președintelui american în urma unui interviu acordat unei televiziuni din Rusia.

Konstantin Kosachyov, vicepreședinte al Camerei Superioare a Parlamentului, a declarat că aceste comentarii ale lui Biden sunt inacceptabile și ar inflama inevitabil legăturile deja proaste dintre Rusia și SUA.

„A-l califica pe preşedintele Vladimir Putin drept «ucigaş» şi a-l ameninţa că «va plăti» reprezintă un atac împotriva Rusiei”, a afirmat preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, conform Agerpres.

„Este o isterie datorată neputinţei. Putin este preşedintele nostru şi un atac împotriva lui este un atac împotriva ţării noastre”, a scris Volodin, un apropiat al preşedintelui rus, pe contul său de Telegram.

„Cu declaraţiile sale, Biden i-a insultat pe cetăţenii ţării noastre”, a adăugat Volodin, referitor la acuzele aduse de preşedintele american liderului Vladimir Putin.