FacebookTwitterLinkedIn

Google, al cărui sistem de operare Android echipează majoritatea smartphone-urilor din lume, a anunțat că își va spuspenda relațiile cu compania chineză Huawei, care se află pe lista autorităților de la Washington ca fiind „riscantă”.

„De-a lungul timpului, Huawei a adus contribuții substanțiale la dezvoltarea și creșterea platformei Android în jurul lumii. Drept unul dintre partenerii cheie ai Android la nivel global, am lucrat îndeaproape cu platforma open-source pentru a dezvolta un ecosistem care a adus multiple beneficii atât utilizatorilor, cât și întregii industrii.

Huawei va continua să asigure actualizări de securitate, precum și servicii post-vânzare pentru toate dispozitivele Huawei și Honor existente, fie tablete, fie smartphone-uri, atât pentru cele deja vândute, cât și pentru cele aflate încă pe stoc la nivel global.

Vom continua să dezvoltăm un ecosistem software sigur și sustenabil care să asigure cea mai bună experiență tuturor utilizatorilor Huawei, la nivel global”, au declarat oficialii Huawei.

„Respectăm această directivă și revizuim implicațiile. Pentru utilizatorii serviciilor noastre, Google Play și securitatea Google Play Protect vor continua să funcționeze pe dispozitivele Huawei existente”, declară reprezentanții Google.

Interdicția nu va afecta imediat utilizatorii actuali de telefoane Huawei, pentru că ei vor putea accesa în continuare Google Play Store pentru a actualiza diferite aplicații sau pentru a decărca altele noi. De asemenea, ei vor putea beneficia în continuare de Google Play Protect, sistemul care garantează siguranța aplicațiilor descărcate.

Producătorii de procesoare Intel, Qualcomm și Broadcom s-au conformat și nu vor mai furniza componente pentru compania chineză. Decizia lor a fost urmată și de Infineon Technologies, Micron Technology și Western Digital, acestea din urmă fiind furnizori de microprocesoare pentru memorie.

Citeste și: Huawei a depășit cota de piață a gigantului Apple în China. Urmează detronarea lui Samsung?