FacebookTwitterLinkedIn

Margaret Keenan a primit vaccinul Pfizer-BioNTech la spitalul local din Coventry, centrul Angliei, marți dimineață la 06.31 GMT, cu o săptămână înainte de a împlini 91 de ani, relatează Reuters.

Un videoclip a arătat-o ​​pe Keenan într-un scaun cu rotile, însoțită de personalul de îngrijire medicală îmbrăcat în echipament de protecție cum a părăsit spitalul în aplauzele tuturor.

Marea Britanie este prima țară occidentală care a început imunizarea populației.

“Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva COVID-19”, a spus Keenan, în timp ce primea doza de la o asistentă din Filipine, în fața unui fotograf și a echipei TV.

„Este cel mai bun cadou pentru ziua de naștere pe care mi l-aș putea dori, deoarece înseamnă că pot, în sfârșit, să petrec timp cu familia și prietenii de Anul Nou, după ce am fost pe cont propriu aproape toată perioada anului”.

Marea Britanie este cea mai afectată țară europeană din COVID-19, cu peste 61.000 de decese.

Prim-ministrul Boris Johnson speră să lupte mai eficient împotriva coronavirusului prin lansarea vaccinului Pfizer / BioNTech în fața Statelor Unite sau a Uniunii Europene.

Potrivit BBC, un al doilea pacient a primit vaccinul în Marea Britanie,  un bărbat pe nume William Shakespeare din Warwickshire.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze de vaccin Pfizer / BioNTech. Deoarece fiecare persoană necesită două doze, aceasta este suficientă pentru vaccinarea a 20 de milioane de persoane, într-o țară cu o populație de 67 de milioane.

Aproximativ 800.000 de doze sunt așteptate să fie disponibile în prima săptămână, prioritari fiind rezidenții și îngrijitorii la domiciliu, persoanele de peste 80 de ani și unii lucrători din serviciile de sănătate.