Cautare
, Editor Coordonator

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

Lifestyle |
|

Prima ediție a hărții Cartierului Creativ al Bucureștiului, lansată de „The Institute”

„The Institute” prezintă o primă colecție a organizațiilor și spațiilor culturale, atelierelor creative și magazinelor din Cartierul Creativ, printr-o hartă ce va fi distribuită în 5.000 de exemplare.  
The Institute

 

Un proiect „The Institute”, Cartierul este un spațiu care fructifică energiile și potențialul antreprenorial și de dezvoltare urbană al industriilor creative. Cartierul Creativ este un conglomerat al energiilor creative din comunitate/nod al comunităților creative suprapus unui spațiu care are deja și istoria, și infrastructura necesare catalizării și accelerării motoarelor ecosistemului cultural și creativ. Proiectul aduce împreună afaceri creative, artiști, organizații și instituții culturale pentru a dezvolta condiții propice de creație, producție, distribuție și entertainment.

82 de puncte de interes

Harta reunește 82 de puncte de interes care au fost identificate și cartografiate printr-un proces de documentare amplă, care a avut ca scop stabilirea unei fundații pentru rețeaua creativă ce aduce împreună viziunile particulare în dezvoltarea coerentă a zonei. Punctele de interes au fost grupate ținând cont de funcțiile spațiilor în: 8 galerii de artă, 27 de ateliere și studiouri creative, 20 de localuri, 2 muzee și 2 universități, 12 spații dedicate artelor scenei, 8 magazine și 3 spații publice de interes pentru utilizatorii primei ediții a hărții Cartierului Creativ.

„Credem că această hartă, doar unul dintre instrumentele Cartierului Creativ, este un material care, odată ajuns în buzunarul turiștilor, va contribui la procesul de branding al orașului. Prin promovarea efervescenței culturale, Bucureștiul se poate poziționa ca un pol de putere creativă în Europa de Est, iar acest lucru va atrage și mai mult interes, cât și alte proiecte care vor conlucra în această direcție. De menționat este valul de simpatie de care se bucură România privind creativitatea românilor. Suntem cunoscuți în Europa pentru vârfurile creative, dar nu se cunoaște nimic despre infrastructura propice care a dus la crearea acestor vârfuri care acum funcționează ca ambasadori ai creativității românești”, declară Andrei Borțun, CEO The Institute.

Cartierul se bucură și de un dosar special în cea de-a 21-a ediție a revistei The Institute, care prezintă în detaliu o parte dintre organizațiile incluse pe harta Cartierului, precum și de o secțiune specială online, unde puteți găsi și o serie de spații imobiliare disponibile în perimetrul cartierului.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii