FacebookTwitterLinkedIn

Vestea privind prezența Primei Doamne a SUA la ceremonia din 23 iulie de la Tokyo vine la doar câteva zile după ce organizatorii au anunțat că spectatorii nu vor putea participa la evenimentele de la Jocurile Olimpice din cauza creșterii numărului infecțiilor cu coronavirus și a răspândirii variantei Delta, considerată mult mai contagioasă. Capitala Japoniei a fost nevoită să impună o nouă stare de urgență din această cauză, transmite Washington Post.

Majoritatea probelor din cadrul Jocurilor Olimpice din această vară sunt programate la Tokyo, unde prezența spectatorilor va fi interzisă, la fel ca și cele programate în trei departamente învecinate(Chiba, Saitama și Kanagawa).

Evenimentele planificate în alte departamente, inclusiv Fukushima și Miyagi (nord-est) sau Shizuoka (centru) se vor putea derula cu spectatori, dar într-un număr limitat.

Guvernul japonez a declara o nouă stare de urgență sanitară la Tokyo, începând de luni, 12 iulie, până pe 22 august, perioadă care va acoperi toată durata Jocurilor Olimpice, în condițiile în care capitala Japoniei se confruntă zilnic cu aproximativ 900 de cazuri noi de infectare cu Covid-19.