Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Prim-ministrul Japoniei: Olimpiada de la Tokio ar putea fi amânată din cauza Coronavirusului

Prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, a recunoscut pentru prima dată că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu pot merge înainte în circumstanțele actuale, atâta vreme cât Canada a devenit prima țară care a boicotat Jocurile Olimpice din 2020 din cauza Coronavirusului.
Olimpiadă Tokyo 2020

Shinzo Abe a declarat, luni, că jocurile, programate să înceapă pe 24 iulie, nu pot merge înainte în contextul actual, potrivit publicației Kyodo News, citate de Forbes.com.

Această situație vine după ce Abe a declarat tot în cursul zilei de luni în Parlamentul Japoniei că amânarea Olimpiadei poate fi o opțiune dacă evenimentul nu are cum să fie organizat cu toți sportivii care concurează prezenți, dar a insistat că anularea nu este o opțiune.

Comitetul Olimpic și Paralimpic al Canadei refuză să-și trimită echipa la Tokyo dacă evenimentul nu este amânat până în 2021. Se așteaptă ca și alte țări să procedeze la fel.

Un număr din ce în ce mai mare de sportivi  din Marea Britanie, S.U.A., Australia și Noua Zeelandă se opun jocurie să înceapă așa cum era  cum era planificat.

În weekend, Comitetul Olimpic Internațional a declarat că va lua în considerare o devansare a compeției în discuțiile ce vor avea loc în următoarele patru săptămâni. Comitetul a spus în mod vehement că anularea nu este inclusă „pe ordinea de zi”.

O anulare a Olimpiadei ar însemna o lovitură uriașă pentru Japonia, care a cheltuit 30 de miliarde de dolari pentru pregătirea jocurilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii