Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Prietenia dintre Felipe Massa și Richard Mille, sărbătorită cu un model în ediție limitată

Toate evenimentele importante din existența unei orologerii se celebrează prin lansarea unui ceas deosebit, cel mai adesea în ediție limitată. Richard Mille sarbatorește un dublu eveniment: 10 ani de colaborare cu pilotul de F1 Felipe Massa și implinirea a 40 de podiumuri din cariera sportivului.
ceas2

RM056 si RM011 sunt doua ceasuri dedicate aceleiasi persoane. Pilotul de Formula 1 Felipe Massa este alaturi de Richard Mille inca din 2005, iar orologeria s-a folosit de ocazie pentru a reaminti nivelul de meticulozitate si progres tehnologic de care da dovada. Cu toate ca nu sunt o aparitie noua in portofoliul producatorului, ambele ceasuri au primit un tratament special pentru a celebra evenimentul.

RM056 Tourbillon

500 de parti individuale, punte construita din titan, o functie de cronograf cu timpi intermediari si un tourbillon sunt „highlight“-urile unui ceas potrivit pentru un pilot de Formula 1. Si pentru ca nimic nu e mai fascinant pentru un iubitor al tehnicii decat miscarea individuala a componentelor, Richard Mille a ales sa fabrice intreaga carcasa dintr-un material transparent: cristalul safir. Fiecare carcasa are nevoie de 3 luni de productie inainte de a se aseza pe incheietura purtatorului, iar numarul de exemplare respinse din cauza defectelor este „impresionant“, asa cum il descrie producatorul. Pe cadranul care aduce aminte de motorul unei bolid de F1 mai e vizibil si indicatorul rezervei de mers precum si un indicator mai rar, care arata purtatorului gradul de tensionare al arcului principal.

RM011

Cea de a doua piesa importanta in colectia „10th Anniversary“ este un model emblematic pentru Richard Mille care a purtat numele ambasadorului sau inca din faza de concepere. La momentul aparitiei, RM011 prezenta primul cronograf flyback din portofoliul Rchard Mille. Construit in intregime din titan si finisat manual, calibrul pune in miscare o functie de calendar anual, un cronograf flyback (complicatie capabila de a porni o noua cronometrare cu acul cronografului fara nevoia opririi si resetarii functiei), precum si o functie de cronometru invers. Editia aniversara are o carcasa din carbon NTPT, un material pe care Richard Mille il foloseste pentru prima data.

Atat RM056 cat si RM011 din colectia aniversara Richard Mille sunt inspirate vizual din culorile folosite de pilotul brazilian – albastru si galben, in timp ce logo-ul sau distinctiv este amplasat in dreptul orei 1. Pentru RM011, detaliul numarului 19 (numarul de curse al lui Felipe Massa) a fost regandit pentru a semana cu un 12. Toate cele 110 ceasuri produse in cadrul acestei colectii vor avea gravata semnatura pilotului pe capac – RM 056 in doar 10 exemplare, iar RM 011 intr-un total de 100 de bucati.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii