FacebookTwitterLinkedIn

După ce în urmă cu câteva luni Mercedes-Benz a prezentat prima imagine cu noul CLA 45 AMG în cadrul evenimentului de prezentare al noului Sony Playstation, ieri, la Salonul Auto de la New York a fost prezentată mașina de serie, finală. Vedeți cum arată noul AMG la link-ul de mai jos:

Galerie foto – Mercedes-Benz CLA 45 AMG.

După cum era de așteptat, CLA 45 AMG preia complet partea tehnică a lui A 45 AMG, prezentat în premieră mondială la Geneva. Același motor turbo în patru cilindri, cu doi litri cilindree, construit manual la fabrica AMG din Affalterbach se va afla și sub capota lui CLA. Puterea maximă este de 360 CP iar cuplul motor maxim are 450 Nm. Accelerația 0-100 este realizabilă în 4.6 secunde datorită sistemului de tracțiune integrală 4MATIC oferit standard pe acest model. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. 

Transmisia automată cu dublu-ambreiaj AMG SPEEDSHIFT DCT 7 este standard și ea, la fel ca la A 45 AMG și are trei moduri de funcționare – automat, manual prin intermediul padelelor de pe volan sau Sport – modul în care treptele sunt schimbate automat la cea mai ridicată turație posibil. Consumul mediu anunțat este de 6.9 litri pentru 100 km parcurși.

Stilizarea exterioară este inspirată de CLS 63 AMG, cel puțin așa declară oficial constructorul. Multe elemente seamănă cu cele ale lui A 45 AMG dar acest lucru era de-așteptat. Jantele speciale AMG au în standard 19 inch diametru și vor putea fi comandate modele mai mari de 19 inch diametru. Interiorul este stilizat cu elemente AMG pentru inserții și tapițerie iar scaunele față super-sport au fost preluate de la A.

CLA 45 AMG va fi disponibil în România începând cu luna septembrie dar prețurile le vom afla mult mai curând de acest moment. Acum știm doar că prețul de pornire în Germania este de 56.078 euro. Dacă nu mai aveți răbdare, CLA 45 AMG va deveni disponibil în America din această primăvară.

Primul test cu noul coupe cu patru uși Mercedes-Benz pentru clasa compactă, noul CLA, poate fi citit aici.