Cautare
, Contributor

ForbesCars |
|

Prezentat la New York: Cadillac CTS

Cadillac CTS
Cadillac nu renunță la luptă. Aceasta este noua limuzină de clasă mare a companiei. Va lupta direct cu Audi A6, BMW Seria 5 și Mercedes-Benz Clasa E.

Oficialii Cadillac spun direct în comunicarea oficială faptul că noul CTS a fost construit pentru a se lupta împotriva "celor mai buni din lume". Limuzina CTS va fi disponibilă la vânzare în America din toamnă iar legat de Europa și planurile pentru aici momentan nu a fost comunicat nimic oficial. 

CTS este inspirat de ultimul și cel mai spectaculos concept Cadillac –  Ciel. Este mai mare, mai spațios și mai luxos decât fosta generație ce a fost comercializată și în România într-o perioadă, fără foarte mult succes ce-i drept. Interiorul lui CTS este inspirat ca forme de cel al lui ATS, concurentul lui A4, Seria 3 și Clasa C și construit pe platforma modificată a lui Opel Insignia…

Pentru CTS Cadillac folosește o evoluție a platformei fostului model și păstrează astfel tracțiunea spate sau cea integrală (opțional). Trei motorizări pe benzină au fost anunțate: patru cilindri, doi litri, turbo, 272 CP și 400 Nm, V6 aspirat 3.6 litri cu 321 CP și 373 CP și un nou-nouț V6 turbo de 420 CP și 583 Nm. Acest motor V6 turbo va echipa exclusiv o versiune specială VSport ce va avea un diferențial cu patinare limitată sport, frâne Brembo, anvelope ultra-performante de la Pirelli suspensii setate mai sportiv și o stilizare ceva mai dinamică pentru anumite elemente ale caroseriei. În funcție de motorizare CTS este echipat cu o transmisie automată cu șase sau opt rapoarte. 

CTS va putea fi echipat cu head-up display, un sistem de entertainment cu display de 12.3 inch pe consola centrală, sisteme de siguranță activă și pasivă de ultimă generație și va fi primul Cadillac ce se va putea parca singur.

Galerie foto Cadillac CTS

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii