FacebookTwitterLinkedIn

În perioada 12-17 februarie, o misiune economică organizată de Ministerul Economiei și Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc-APAR, împreună cu reprezentanții a 7 firme din domeniul industriei alimentare, au participat, în Germania,  la expoziția modială BioFach 2013.

Trei dintre firmele participante la misiunea economică, ale ăaror produse sunt  certificate pe domeniul Bio – Apiprodex (miere de albine), Ecofruct (fructe de padure) si Kalpo (ceaiuri naturale) – și-au prezentat oferta în standurile pavilionului național al României.

Află ce produse agricole ecologice exportă România

În acelaşi timp, membrii delegatieiau participat la intalnirile organizate in orasele Nurnberg, Stuttgart, Ulm și Munchen, având ca scopfacilitarea intrării produselor alimentare românești pe piața germană,stabilirea unor contacte cu distribuitori de produse agroalimentare, instituții guvernamentale regionale și federale din Germania.

Ca urmare a întâlnirii cu reprezentanţii asociatiei distribuitorilor de produse alimentare din landul Baden Wurttemberg și conducerea Grossmarkt din Stuttgart, s-a stabilit ca firmele românești să organizeze în acest an o acțiune de prezentare, degustare și vânzare a unor produse tradiționale românești, atât în piața Fine Food din Stuttgart, cât și în piața de gros.

Vezi cum a evoluat agricultura ecologică în timpul crizei economice

La Ulm, în cadrul întrevederii cu reprezentanții Wein Bastion (cel mai mare importator și distribuitor de vinuri din regiunile Baden-Wurttemberg și Bayern), s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unui Centru Regional de Promovare a Vinurilor. Cu această ocazie, au fost oferite spre evaluare specialiștilor oenologi din cadrul Wein Bastion vinuri din regiunile Dealu Mare-Urlați, Sâmburești și Ciumbrud. Tot la Ulm s-au stabilit detaliile referitoare la organizarea „Săptămânii Românești la Ulm” în vara acestui an, în luna iunie.

La Munchen s-a desfăşurat întâlnirea delegației românești cu reprezentanții Asociației Sașilor Transilvăneni din Bavaria și vizionarea unor spatii pentru realizarea unui Centru de promovare regională a produselor agroalimentare românești în Bavaria. Aici, firmele româneşti participante la misiune au organizat o prezentare de produse alimentare, brânzeturi și preparate din carne (Zimbria, Cosm Fan și Unilact), sucuri și gemuri naturale (Afinul din Cehu Silvaniei si Magiunul de Topoloveni), ceaiuri și infuzii de plante (Kalpo), uleiuri presate la rece (La Luna), miere de albine și fructe de pădure (Apiprodex, Ecofruct, Valea Barcaului).