FacebookTwitterLinkedIn

Având în vedere că Uraganul Delta se va intensifica într-o furtună de categoria 3, cu vânturi de până la 120 de mile pe oră (193 km pe oră), producătorii de petrol au evacuat 183 de instalații offshore și au oprit aproape 1,5 milioane de barili pe zi (bpd) de producție de petrol, scrie Reuters.

Contractele din SUA West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 3 cenți, sau 0,1%, la 39,98 dolari pe baril la 0435 GMT, după ce au scăzut miercuri cu 1,8%.

Regiunea, care reprezintă 17% din producția de țiței din S.U.A., a fost afectată de câteva furtuni în ultimele luni, fiecare afectând doar superficial producția de petrol.

Datele guvernamentale au arătat miercuri că cererea de petrol la rafinăriile americane este cu 13,2% mai mică decât anul 2019, subliniind faptul că scăderea cererii de combustibil vine din cauza întreruperilor cauzate de pandemia de coronavirus.

Este puțin probabil ca o abordare parțială a stimulului fiscal din SUA să modifice o perspectivă asupra cererii de petrol, care se deteriorează”, a spus analistul Vivek Dhar, analist al mărfurilor ANZ, într-o declarație.

Datele Administrației Informației Energetice au arătat miercuri că stocurile de benzină din SUA au scăzut mai mult decât se aștepta săptămâna trecută, la cel mai scăzut nivel din luna noiembrie 2019. Cu toate acestea, aprovizionarea cu țiței a crescut cu 501.000 de barili, pe măsură ce producția și importurile au crescut.