FacebookTwitterLinkedIn

Preţurile petrolului au scăzut luni cu peste 3%, în timp ce redresarea producţiei de ţiţei în Libia a amplificat îngrijorările legate de oferta în exces, transmite Reuters.

Preţul petrolului Brent a închis în declin cu 3,1%, la 40,46 dolari pe baril. 

Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 3,2%, la 38,56 dolari pe baril. Ambele contracte au scăzut săptămâna trecută cu aproape 2,5%.

Este o  zi de luni întunecată pe piaţa petrolului”, a declarat Bjornar Tonhaugen, director pentru pieţele petrolului la firma Rystad Energy.

Statele Unite au raportat cel mai mare număr de infecţii cu nou coronavirus pe parcursul a două zile, până sâmbătă, în timp ce în Franţa numărul cazurilor noi a atins duminică un nivel record de peste 50.000 de cazuri, iar luni au fost înregistrate cele mai multe internări noi pentru Covid-19 după data de 2 aprilie. Italia şi Spania au impus noi restricţii pentru a ţine virusul sub control, scrie news.ro.

Am avertizat de mult timp că ar putea fi impuse restricţii dure pentru un al doilea val de coronavirus şi se întâmplă cu adevărat”, a adăugat Bjornar Tonhaugen.

În Libia, compania National Oil Corp (NOC) a anunţat luni că a ridicat situaţia de forţă majoră la ultimele unităţi de producţie închise de o blocadă de opt luni a forţelor din estul ţării asupra exporturilor de petrol.