FacebookTwitterLinkedIn

Prețurile medii ale locuințelor au crescut cu 7,5% în octombrie față de anul anterior, până la o medie record de 250.457 lire sterline (329.000 de dolari), a declarat vineri creditorul ipotecar Halifax. Numai într-o singură lună, prețurile au crescut cu 0,3%, relatează Bloomberg.

Piața imobiliară a sfidat o recesiune economică generală de când virusul a lovit, în timp ce locuitorii orașelor au căutat să se mute din mediile urbane. 

Guvernul alimentează, de asemenea, cererea, cu o reducere temporară a impozitelor la achiziții și promițând împrumuturi mai generoase pentru cumpărătorii tineri.

Conform noului blocaj care a intrat în vigoare în această săptămână în Marea Britanie, vizionările de case sunt încă permise, iar agenții imobiliari rămân deschiși pentru afaceri.

Însă analiștii consideră că boom-ul poate fi de scurtă durată. Creșterea șomajului și noul lockdown vor îngreuna tranzacțiile.

„În timp ce măsurile de sprijin guvernamental au contribuit, fără îndoială, la întârzierea recesiunii preconizate pe piața imobiliară, ele nu vor continua la nesfârșit”, a spus Russell Galley, director general la Halifax.