FacebookTwitterLinkedIn

Acțiunile Royal Caribbean au fost printre cele mai afectate de pandemie. Prețul acestora a scăzut cu 44% anul trecut, aproape o victorie, având în vedere că la jumătatea lunii martie 2020, acțiunile scăzuseră cu 83%.

“Creșterea ușoară a prețului se datorează probabil ratei crescute de vaccinare din Statele Unite și din alte câteva țări occidentale”, susține Ionuț Paulenco, analist eTorro.

Analiștii se așteaptă ca Royal Caribbean să înregistreze o pierdere trimestrială pe acțiune de 5,20 de dolari.

Competitorul Norwegian Cruise Lines tocmai și-a extins suspendarea croazierelor până la 31 mai, cu o lună mai mult decât Royal Caribbean și Carnival. Acțiunile Norwegian Cruise Lines au scăzut cu mai mult de 50% în 2020.

În timp ce prețurile acțiunilor companiilor din industria de croaziere scad, cele din industria de ospitalitate și agrement cresc

În cazul DominosPizza, prețul acțiunilor a crescut cu 32% în 2020, din cauza lockdown-urilor globale care au sporit cererea pentru livrarea la domiciliu. Compania consideră că există potențial pentru deschiderea mai multor puncte de desfacere pe piețele de top.

Prețul acțiunilor Papa John’s International a crescut cu 51% în ultimul an datorită veniturilor puternice și creșterii profitului operațional.

În pofida unei scăderi accentuate a vânzărilor în timpul pandemiei, prețul acțiunilor Booking Holdings, cea mai valoroasă agenție de turism online din lume, cu mărci precum Booking.com, KAYAK, priceline.com etc., s-a menținut în mod surprinzător constante în 2020.