Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Energie |
|

Prețul petrolului a atins luni cel mai mare nivel din ultimii 3 ani după întâlnirea grupului OPEC+

Prețul petrolul a urcat luni la maximul ultimilor trei ani, după ce OPEC + a confirmat că va respecta politica sa actuală de producție, pe măsură ce cererea de produse petroliere își revine și în ciuda presiunilor din partea unor țări pentru o creștere mai consistentă a producției.
Petrol, combustibil, bani, carburanti, Oil,Refining,,A,Barrel,Of,Oil,,Us,Dollars.,Purchase,,Sale,

Luni, miniştrii Energiei din OPEC+ s-au reunit pentru a discuta dacă majorează sau nu producția, pe fondul reveniri cererii după pandemia de coronavirus. În urma întâlnirii, grupul celor 23 de mari producători de petrol a decis să menţină actualul pact care prevede în fiecare lună majorarea producţiei cu 400.000 de barili pe zi, până cel puţin în luna aprilie 2022, transmite Reuters.

„Vom monitoriza situaţia, dar cererea scade de obicei în trimestrul patru, iar planurile noastre de majorare a producţiei sunt inegale. Vom căuta să avem o piaţă echilibrată”, a declarat vicepremierul rus Alexander Novak.

Prețul petrolului Brent a urcat cu 1,98 dolari, sau 2,5%, până la 81,26 dolari pe baril, după ce a urcat cu 1,5% săptămâna trecută pentru a patra săptămână consecutivă și a revenit la maximele înregistrate în 2018.

De asemenea, prețul petrolului a urcat în SUA cu 1,74 dolari, sau 2,3%, până la 77,62 dolari pe baril, după ce a câștigat în ultimele șase săptămâni și a atins cel mai înalt nivel din 2014 și până în prezent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii