Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Prețul petrolului s-a prăbușit atingând nivelul din 1991, când a început primul Război din Golf

Preţurile petrolului s-au prăbuşit luni, pierzând peste un sfert din valoare, îndreptându-se spre cel mai mare declin consemnat într-o singură zi din ultimii 29 de ani, după ce Arabia Saudită a declanşat un război al preţurilor pe o piaţă deja afectată de impactul epidemiei de coronavirus asupra cererii la nivel global, informează News.ro, conform Reuters.
 aboneaza-te
petrol

Arabia Saudită a redus preţurile oficiale de vânzare ale petrolului şi a făcut planuri pentru creşterea livrărilor de ţiţei de luna viitoare. Decizia a fost luată în urma refuzului Rusiei de a restrânge şi mai mult livrările aşa cum a propus OPEC pentru a stabiliza pieţele.

Contractele futures pentru petrolul Brent, de referinţă la Londra, erau la ora 06:50 GMT (08:50 ora locală) în declin cu 11,81 dolari, respectiv cu 26%, la 33,46 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor preţul a coborât la 31,02 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din 12 februarie 2016. Petrolul Brent este pe cale să înregistreze cel mai grav declin zilnic din 17 ianuarie 1991, când preţurile au scăzut la începutul primului Război din Golf.

Arabia Saudită doreşte să crească producţia de petrol la peste 10 milioane de barili pe zi, din aprilie, după încheierea actualului acord de limitare a livrărilor, la sfârşitul lunii martie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii