Cautare
, Contributor

Forbes.com

Alte topuri |
|

Prețul luxului pentru bogați sau ce își mai permit cu un milion de lire sterline

Luxury_VIP.jpg
Un "coș" de lux, ce include o casă bună, un Rolls-Royce, iaht și “garnituri”de aur, care erau evaluate la un milion de lire sterline în 1992, vine, în prezent, cu o etichetă de preț de 2,6 milioane de lire sterline.

Dacă în 1992 era posibil să cumperi o casă medie în Kensington și Chelsea pentru aproximativ 345,000 de lire sterline, cifra a crescut, treptat, la peste 1,3 milioane de lire sterline. Un Rolls-Royce Phantom, care ar fi costat atunci 111.894 lire, se poate cumpăra cu 285,200 lire, în timp prețul unui iaht de lux aproape s-a dubat.

Studiul realizat, anul trecut, de First Direct a mai identificat, de asemenea, creșteri uriașe în prețul caselor de vacanță din Cornwall și Toscana, dar și la ceasuri de lux high-end, la croazierele din Caraibe și la colierele cu diamante.

Bruno Genovese, șef de economii la First Direct, declara că în ultimii 20 de ani, lucrurile de lux pe care le puteai cumpăra la pachet cu un milion de lire sterline au devenit din ce în ce mai puține, iar milionul de lire sterline a început să scârțâie. "Acesta este, încă, văzută ca o importantă sumă de bani de către cei mai mulți oameni, dar nu de la fel de mult cum a fost odată.”, spunea el în studiu.

În plus, trei dinzece persoane sunt de părere că unmilion de lire sterline nu mai sunt de ajuns pentru a avea “de toate” și cu siguranță acești bani nu sunt suficienți pentru a schimba viața lor. Bineînțeles principalul vinovat este inflația, care, de-a lungul ultimilor 20 de ani, a făcut ca stilul de viață luxos al unui milionar să îl costă acum 2,6 milioane de lire sterline față de circa un milion în 1992.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii