Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Imobiliare |
|

Prețul locuințelor din Las Vegas a atins un nou record istoric, în timp ce vânzările au scăzut drastic

Asociația agenților imobiliari din Las Vegas (LVR) a raportat că prețurile locale la locuințe au atins cel mai înalt nivel din istorie, în pofida pandemiei. Însă, au fost vândute mai puține case în luna august, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, iar cererea continuă să scadă.  
 aboneaza-te
Las Vegas

Prețul mediu al caselor vândute în sudul Nevadei în luna august a fost de 335.000 de dolari, în creștere cu 9,8% față de aceeași perioadă din 2019.

Locuințele locale au fost vândute la un preț mediu de 185.000 dolari în august, în scădere față de luna iulie, dar în creștere cu 4,5% față de august 2019.

„Piața imobiliară din Las Vegas continuă să sfideze așteptările, deși nu suntem siguri cât va dura acest impuls pe măsură ce vom continua să facem față acestei pandemii și a recesiunii economice”, a declarat președintele LVR, Tom Blanchard, citat de World Property Journal.

LVR a raportat că în luna august au fost vândute 3.594 de case locale, apartamente și locuințe urbane. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, vânzările din august au scăzut cu 8,1% pentru case și cu 10,8% pentru apartamente și locuințe urbane.

Blanchard a declarat că piața locală a locuințelor continuă să beneficieze de o cerere puternică și de rate de dobândă ipotecare scăzute. Pe perioada stării de urgență, prețurile existente la locuințe au depășit recordul de 315.000 de dolari stabilit în iunie 2006.

Potrivit LVR, prețul mediu al caselor unifamiliale vândute în sudul Nevadei a atins un preț post-recesiune de 118.000 de dolari în ianuarie 2012, după care a devenit constant.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii