Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Prețul gazelor naturale a atins niveluri record în Europa

Prețul gazelor naturale în Europa a atins un nou record, depășind pragul de 585 de dolari pe mia metri cubi.  
gazprom_1

Prețul la gaze în Europa a atins maximul său istoric, depășind pragul de 585 de dolari pe mia metri cubi, potrivit agențiilor ruse de presă. Creșterea vine după decizia Rusiei de a acoperi doar 4% din capacitatea suplimentară de tranzit a gazelor oferită de Ucraina pentru luna septembrie, scrie Agerpres.

Rusia este în prezent singura țară care ar putea avea o producție excedentară, dar pentru a-și crește exporturile ea ar trebui să rezerve capacități suplimentare prin Ucraina“, a indicat Platts, organizația de evaluare a indicelui de preț. Reprezentanții organizației au mai declarat că prețul gazelor naturale din Europa este provocat de cererea crescută, după o iarnă rece și de scăderea altor surse de aprovizionare.”O scădere a fluxurilor la Mallnow a redus importurile ruse cu 30-45 mcm/zi începând cu 31 iulie. Deși istoric livrările Gazprom au fost sigure, iar problemele s-au rezolvat rapid și ne așteptăm ca fluxurile să revină la peste 80 mcm/zi mai târziu în această lună, evoluția strategică a Gazprom de a se concentra asupra valorii în raport cu volumul în 2020-2021 ar putea duce la fluxuri mai mici pentru mai mult timp“.

Gazprom ar fi trebuit să asigure tranzitul a 40 miliarde de metri cubi de gaze anual prin Ucraina și să achiziționeze capacități suplimentare dacă era necesar. De obicei, Rusia achiziționează o cantitate importantă de capacitate suplimentară de tranzit, atunci când gazoductele sale care ocolesc Ucraina furnizează gaze spre Europa la capacitate maximă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii