Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Preţul energiei pe bursă a crescut cu peste 200% în luna august faţă de anul trecut

În luna august, preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o valoare de trei ori mai mare față de prețul din luna august a anului trecut.  
Energie bursa

Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM a avut o medie de 554,65 lei pe MWh în luna august 2021, valoare de peste trei ori mai mare faţă de preţul înregistrat în aceeaşi lună a anului trecut, de 183,19 lei pe MWh, potrivit raportului postat pe site-ul operatorului bursier.

Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 1,042 miliarde de lei, în creştere cu 203,09% faţă de luna august 2020, atunci când au fost înregistrate 343,9 milioane de lei.

Cu toate acestea, volumul tranzacţiilor a scăzut cu 0,46%, până la 1.844.116 de MWh, iar cota de piaţă a PZU a fost de 39,3%, în scădere cu 5%.

Pe piaţa spot a OPCOM au fost înregistraţi 366 de participanţi, dintre care 253 au fost activi.

Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) este o componentă a pieţei angro de energie electrică pe care se realizează tranzacţii orare ferme cu energie electrică, cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacţionare.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii