Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Prețul energiei electrice pentru populație ar putea scădea cu 2-3% în ianuarie

Prețul final al energiei electrice pentru populație ar putea scădea cu 2-3% de la 1 ianuarie, după ce tarifele de distribuție și transport vor fi reduse în medie cu 5-6%, a declarat, marți, șeful Direcției Generale Piață de Energie din cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Marian Cernat, potrivit Agerpres.
energie_termostat shutterstock_

“O reducere a tarifelor de rețea (distribuție și transport — n.r.) va duce și la scăderea prețului final, în funcție de celelalte componente ale prețului final, care sunt: prețul energiei și taxele care se plătesc. Taxele rămân, de regulă, constante, dar prețul energiei este un preț de piață. Pentru clienții care beneficiază de serviciul universal, de care noi suntem responsabili în ceea ce privește prețul, ne așteptăm pentru perioada următoare la o mică reducere a prețurilor, ne așteptăm undeva la 2-3%”, a spus Cernat.

Totodată, Marian Cernat estimează că va exista o reducere a prețului final deoarece prețul energiei electrice va crește în perioada de iarnă și că „ne așteptăm la o reducere de cel mult 2-3 procente la prețul final”.

“În perioada de iarnă, prețul crește față de perioada anterioară, iar la noi iarna este de regulă primul trimestru, deci ianuarie, februarie, martie, adică lunile cu cele mai mici temperaturi”, a precizat Cernat.

Potrivit acestuia, ANRE  a luat în calcul inclusiv contribuția pentru cogenerare și certificate verzi când a estimat acest preț final.

Pe aceeași temă: INS: Consumul final de energie electrică a crescut cu 3,6% în 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii