Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important IT & C and Energy news. Have a news tip? Drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Industrie |
|

Prețul carburanților a crescut cu circa 10% în prima jumătate a anului

La finalul lunii mai, prețul unui litru de motorină era mai scump cu aproximativ 9% faţă de primele zile ale anului, în timp ce creșterea prețului unui litru de benzină este de 12%.  
benzinarie

Creșterea prețurilor vine în contextul cererii tot mai mari, la nivel mondial, de petrol, arată datele publicate de Comisia Europeană.

Astfel, barilul se vinde acum cu peste 72 de dolari, în creștere de la prețul de circa 50 de dolari la începutul anului și la 27 de dolari în urmă cu un an.

Scumpirea petrolului vine ca urmare a revenirii ce­re­rii pe plan mondial, dar are şi o parte pur emo­ţională le­ga­tă de aşteptările de redresare“, a declarat Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, membru în boardul Institutului European pentru Tehnologie şi Inovare (EIT).

Pe plan local, cererea de carburanţi a crescut marginal, cu nu­mai 0,3% în T1, în 2020 scăderea fiind de 6%, potrivit datelor OMV Petrom.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii