Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Servicii financiare |
|

Prețul Bitcoin a depășit 48.000 de dolari pe unitate și se îndreaptă către pragul de 70.000 de dolari

Prețul Bitcoin se îndreaptă spre pragul de 70.000 de dolari anul acesta, susțin specialiștii, în timp ce Mastercard și alte companii își anunță susținerea pentru activele digitale.
Bitcoin

Creșterea accelerată a prețului Bitcoin a fost impulsionată și de anunțul făcut de Tesla. Producătorul auto a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin. Compania a anunțat că va „achiziționa și deține active digitale periodic sau pe termen lung”, potrivit noii sale politici de investiții, iar pe viitor ar putea accepta plăți cu această criptomonedă.

Recent și Mastercard, a doua cea mai mare rețea de carduri de credit din lume, a anunțat că va sprijini activele digitale direct prin propria rețea, ceea ce reprezintă o etapă majoră pentru industria monedelor digitale.

“Faptul că o companie de o asemenea dimensiune ia o astfel de decizie, arată tendința pe termen lung pentru adoptarea criptoactivelor. Și, deși s-ar putea să vedem o creștere pe termen scurt a prețului bitcoin-ului și a altor criptoactive, ca urmare a anunțului Mastercard – care vine atât de curând după anunțul Tesla mai devreme, în decursul acestei săptămâni – există implicații reale pe termen lung pentru bitcoin și alte criptoactive”, spune Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Analistul susține că Bitcoin și alte monede digitale vor fi parte din universul financiar tradițional mai devreme decât s-a preconizat. “Mă aștept ca cererea de bitcoin să crescă și prețurile să atingă cel puțin 70.000 de dolari până la sfârșitul acestui an”, punctează acesta. 

De asemenea și Twitter a anunțat că a pus bazele integrării bitcoinului în afacerea sa, consolidând perspectivele pe termen lung pentru cel mai puternic criptoactiv din lume. “În ciuda tuturor îndoielilor legate de utilizarea bitcoin în lumea reală, adevărul este că oamenii își doresc alternative la sistemul financiar existent. Vor democratizarea lumii finanțelor, iar bitcoin și alte criptoactive reprezintă o modalitate de a face acest lucru. Mă aștept ca multe alte companii să urmeze exemplul Twitter fie prin integrarea bitcoin-ului în sistemul de salarizare, fie prin investiții în acesta ca parte a diversificării portofoliilor lor”, mai spune Simon Peters.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii