Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Prețurile apartamentelor și chiriilor au scăzut pe fondul pandemiei

Prețurile apartamentelor și chiriilor au scăzut pe fondul pandemiei în aproape toată țara. În luna septembrie, piața imobiliară a crescut doar în Cluj-Napoca, Brașov și Constanța. În Baia Mare, prețurile au scăzut cu până la 20%.

În luna septembrie, garsonierele și apartamentele cu două camere s-au ieftinit considerabil. Un apartament cu două camere, înainte de pandemie, s-ar fi vândut cu 55.000 de euro, iar acum prețul nu depășește 50.000 de euro. În ceea ce privește costurile pentru chirie, pentru același apartament, înainte de pandemie, clientul ar fi trebuit să plătească 250 sau chiar 300 de euro, pe când acum poate să îl închirieze cu 200 de euro.

„Cele mai căutate acum sunt apartamentele cu 3 camere, pe când anul trecut erau garsonierele și apartamentele cu 2 camere”, explică Zoia Bozău, specialist în imobiliare.

 La nivel național, prețurile medii de vânzare pornesc de la 700 de euro pe metrul pătrat, un apartament vechi neamenajat, și ajung la 2.800 de euro pe metru pătrat, pentru o locuință într-un bloc nou.

În septembrie, prețul mediu al unui apartament a fost de 1.304 euro pe metrul pătrat, în scădere cu 12 euro față de august, au calculat reprezentanții unui site specializat în afaceri imobiliare

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii