FacebookTwitterLinkedIn

Ieri, la Istanbul, un procuror a fost luat ostatic într-un tribunal şi mai apoi ucis, preşedintele Turciei spunând că cel care a fost „ucis mişeleşte” este „un erou”. Astfel, preşedintele Turciei a spus că lupta împotriva terorismului este deosebit de importantă şi „trebuie să continue într-o manieră hotărâtă”.

În aceste condiţii, preşedintele Erdogan şi-a scurtat vizita la Bucureşti, iar dineul ce urma să aibă loc în această seară la Palatul Cotroceni a fost anulat. Şeful statului turc a spus că îşi doreşte să poată vizita familia procurorului pentru a-și exprima condoleanțe. În plus, a anunțat că intenţionează să organizeze o reuniune la nivel înalt pentru că Turcia dorește să rezolve cu prioritate problema terorismului.

„Exprim condoleanțele mele și ale noastre pentru evenimentul nefericit de ieri. Pot să vă asigur de toată solidaritatea noastră. Terorismul este un flagel groaznic care se extinde și în a cărui combatere națiunile noastre trebuie să colaboreze”, i-a transmis preşedintele Klaus Iohannis omologului său turc în cadrul declaraţiilor de presă.

CITEŞTE ŞI

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan, primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Iohannis