Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Președintele Turciei face presiuni asupra Greciei ca să înceapă negocierile referitoare la disputele teritoriale

Recep Tayyip Erdogan solicită Greciei să înceapă cât mai repede discuţiile privind apele disputate din Marea Mediterană de Est, în caz contrar va suporta consecinţele.
 aboneaza-te
shutterstock_575616643

Președintele Turciei a declarat că nu mai este dispus să accepte hărţile imorale impuse Turciei: „Grecia şi aliaţii ei vor înţelege că Turcia are puterea economică, politică şi militară să distrugă hărţile imorale şi documentele impuse,” făcând, probabil, referire la zonele marcate de Grecia şi Cipru ca zonele lor maritime economice, informează Monitorul Apărării și Securității.

„Ei vor înţelege fie limbajul politicii şi diplomaţiei, sau cel al unei experienţe dureroase,” a declarat Erdogan la o ceremonie de deschidere a unui spital la Istanbul.

Turcia și Grecia sunt blocate în tensiuni diplomatice și militare de câteva săptămâni, din momentul în care Turcia a început să prospecteze după hidrocarburi într-o zonă pretinsă de Grecia că ar face parte din apele sale teritoriale.

În contextul tensiunilor dintre Grecia şi Turcia, Franţa a trimis două nave militare şi două avioane de vânătoare Rafale în estul Mării Mediterane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii