FacebookTwitterLinkedIn

Este un pachet mare şi curajos şi este răspunsul real la criza în care ne aflăm. Planul meu va crea mai multe slujbe, va duce la o creştere economică şi ne va face să fim competitivi cu restul lumii. Avem unelte să reducem suferinţa din această ţară. Trebuie să alegem să le folosim. Este momentul să acţionăm”, a declarat Joe Biden în cadrul unei conferinţe de presă.

Pachetul pentru redresarea economiei în valoare de 1.900 de dolari a fost votat în Casa Reprezentanților printr-un vot de 219 la 209 și a trecut de Senat, prin votul decisiv al vicepreşedintelui Kamala Harris, potrivit Mediafax.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, Joe Biden a criticat atât măsurile adoptate în timpul mandatului fostului președinte, Donald Trump, cât şi absenţa unui sprijin din partea republicanilor cu privire la pachet.

Să le spun oamenilor că nu avem bani pentru a le alina suferinţa, pentru că toţi să fie angajaţi, pentru a vaccina America. După ce 8.000 de miliarde de dolari deficit din cauza cheltuielilor din ultimii ani, o bună parte dintre aceştia ajungând la cei mai bogaţi oameni din ţară. Asta nu e nici adevărat, nici necesar. Nu vă faceţi griji, rezistaţi, lucrurile vor fi mai bune. Vom ţinti mai jos. Aşa că totul va va dura mai mult. Cam până în 2025. Acesta este mesajul republicanilor”, a mai transmis preşedintele.