Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Președintele Statelor Unite îl va primi luni pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Întâlnirea are loc în contextul pregătirilor pentru summitul liderilor Alianței Nord-Atlantice care va avea loc săptămâna viitoare și pentru a-și coordona abordările cu privire la Rusia și China.
Washington,,Dc,,Usa,21/11/2020,Biden,President,Of,Usa

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki a anunțat vineri planurile lui Biden de a-l primi pe Stoltenberg cu numai o săptămână înaintea summitului NATO, transmite sâmbătă EFE.

Discuțiile vor fi axate pe summit „și multe teme de pe agenda NATO, inclusiv despre readaptarea securității transatlantice pe fondul sfidărilor reprezentate de Rusia și China”, a explicat Psaki în conferința de presă.

De asemenea, va fi abordat și rolul NATO în fața „unor amenințări precum atacurile cibernetice și schimbările climatice” și vor discuta și despre cum să mențină „o împărțire echitabilă a responsabilităților între aliați”.

Această întâlnire are loc cu doar două zile înaintea primului turneu internațional în calitate de președinte al lui Biden. Acesta se va deplasa în perioada 9-17 iunie la Cornwall (Regatul Unit), Bruxelles și Geneva.

Biden va lua parte la summitul NATO și la summitul SUA-UE, după participarea la reuniunea G7 din Cornwall și înainte de deplasarea la Geneva, pentru o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin. Această întâlnire cu Putin va ocupa, de asemenea, un punct central al discuțiilor de luni dintre Biden și Stoltenberg.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii